Budapest legszebb zöld terei egy helyen

PARKoló

PARKoló

Pihenj le egy pörgős nap után

Az Eiffel tér

2018. október 14. - PARKoló

Biztosan Veletek is előfordult már, hogy egy hosszú, kimerítő bevásárló körút után- legyetek Ti az új ruha után kutatók, vagy csak a párotokat, barátotokat elkísérő hősök- másra sem vágytatok, minthogy megpihenjetek néhány percre. 
Ha ez a bevásárlás épp a Nyugati pályaudvar környékén zajlik, akkor nem is kell messzire mennetek a nyugalomért. 

Számtalanszor jártam már a WestEndben és a Nyugati pályaudvarnál. Vásároltam, ettem, kávéztam, közlekedtem arra, mégis csak idén nyáron tűnt fel először igazán a pályaudvar és az Eiffel Tér Irodaház között elhelyezkedő csodálatos közösségi terület, az Eiffel tér. A város forgalmas részén található oázis az orrunk előtt van, de könnyen elmegyünk mellette. Pedig ha megállnánk egy pillanatra láthatnánk, hogy nem árthat közelebbről is megszemlélni ezt a gyöngyszemet. 

2009. szeptember 29-én adták át az Eiffel Tér Irodaházat és a mellette kialakított közterületet. Az irodaház, melyet a Finta és Társai Építész Stúdió tervezett, 23663 m², a parkként is funkcionáló tér 4800 négyzetméteren terül el.

(forrás: http://epiteszforum.hu/eiffel-ter-irodahaz)

Vízesés, zöld domboldalak, gyönyörűen gondozott fű és sok ültetett fa jellemzi. A gasztro és zene kedvelőinek is érdemes ellátogatni ide, hiszen tavasztől őszig hívogató, ízlésesen kialakított nyitott bár, és meglepetésemre, élőzene várja a vendégeket. A ZSIRÁF sörkert 2016 nyarán nyílt és széles kézműves sörkínálattal, melegétellel, csocsóval, a nagy sportesemények idején pedig kivetítővel csalogatja magához a potenciális látogatókat. 

A tér ideális választás, ha egy rohanós hétköznap után meginnál egy pohár rozét, vagy ha a barátaiddal órákig beszélgetnétek egy olyan helyen, ahol halljátok is egymás minden szavát- én is így fedeztem fel. Körbepillantva nem túlzás azt állítani, hogy a terület a szerelmespárok kedvelt találkozóhelye is. Minden adott a romantikához. 

Ha ellátogattok ide ne lepődjetek meg, hogyha az itt töltött idő egy idegen nyelvi tanórával is felér, hiszen rengeteg külföldi áll meg az Eiffel térnél, ami a pályaudvar szomszédságában nem is meglepő. Vonzhatja még őket a környék többi vállalkozása is, hiszen a park körül található McDonald's, szupermarket, gyógyszertár, Costa Coffee és Cafe Frei is. 

20180819_194023.jpg

Szeptember végén már lezárta az idei szezont a Zsiráf a Fran Palermo akusztikus koncertjével, de ha legközelebb a tér környékén jártok, gondoljatok a PARKolóra! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://parkolo-co.blog.hu/api/trackback/id/tr3014300553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása